dinsdag 9 november 2010

Het filpje over man en mode is online! AVRO's modemaand is gestart


De kunstportal van omroep de AVRO heeft november uitgeroepen tot Mode Maand - Ode aan Mode. Onder andere besteden zij aandacht aan de mode van de man, na aanleiding van de lopende tentoonstelling 'A'DAM MAN & MODE' in het Amsterdams Historisch Museum. 
Gedurende het voortraject van deze expositie heb ik met mijn medestudenten van ArtEZ Fashion Masters Amsterdamse mannen op straat benaderd en gefotografeerd, want wie of wat is nou een Amsterdamse Mode Man?
Speciaal voor de AVRO fotografeerden ik en twee anderen nogmaals modemannen op straat, maar dan in de straten van Arnhem. 
Vandaag is dit filmpje over Man en Mode te zien....en ik dus ook! Fantastisch om jezelf terug te zien en je mening in beeld te horen geven over mannenmode. Dat smaakte naar meer.
Het is m.i. een geslaagd item over Man & Mode geworden, want naast onze interviews is ook mannenmode-ontwerper Sjaak Hullekes (winnaar Dutch Fashion Awards 2009) aan het woord en legt de modeconservator van het Amsterdams Historisch Museum Anne-Marie Den Dekker de kijker in het kort uit wat kenmerkend is voor de modegeschiedenis van mannenmode, toen en nu. 



Geen opmerkingen: