dinsdag 12 oktober 2010

Een primeur in NL: Salon/1 zet Design-Natuur in de spotlights

Na het succes van de eerste Salon/1 afgelopen juli, komt zij met een uniek, origineel vervolg. Moeder Natuur houdt namelijk ook van design. Vanaf 15 oktober tot 24 oktober a.s. toont Flower Salon de vormgevingscultuur van bloemschikken, tuinieren en alles waar groene, creatieve vingers aan te pas komen.

Heeft Nederland eindelijk een moderne, eigentijdse en conceptuele aanvulling gevonden op de oubollige bloemencorso's en de good-old Keukenhof ?

Ik denk het wel. Afgelopen zomer toonde Salon/1 al een indrukwekkend kamerscherm van bloemen in de etalage van Het Kabinet (zie foto), wat wellicht een goed voorbeeld is wat Flower Salon komende weken zal tonen.

Naar mijn weten heeft nog niet eerder een publiekelijk event in Nederland plaatsgevonden waar de kunst (of ambacht) van stijlvol, high-end bloemschikken en tuinieren wordt tentoongesteld, laat staan de wisselwerking tussen bloemen en modevormgeving. Ik ben zeer nieuwsgierig naar deze andere benadering van design-cultuurd: design-natuur.

Het leuke van Salon/1 is dat  - net als de vorige keer - de bezoeker door het oude centrum van Amsterdam op bijzondere locaties de natuur-creaties kan bezoeken en kennis kan maken met haar ontwerpers. Je komt op plekken die je normaal gesproken voorbij loopt, nog niet kent of waartoe je geen toegang tot hebt (o.a. Museum van Loon, Droog, Magazijn, Hotel L'Europe, Menno Kroon, Horti Fair, deel van het Stedelijk Museum).
Op vertoon van de passe-partout voor alle Salon-Fahige lokaties a 10 euro "onderga je de wonderlijke, bloemrijke wereld van Flower Salon", zo vertelde initiatiefneemster Manon Schaap mij via facebook. 
. Zie voor de andere lokaties de site, ook voor verkoopinfo
Meldt je aan via de website van Salon/1 om je tickets te boeken. Meer info op www.salon1.nl.

Klik HIER om het blogbericht van de eerste Salon/1 in juli 2010 te lezen. 
Salon/1 @ Het Kabinet (juli 2010): een bloemenscherm gecreĆ«erd door de groene vingers van Andreas Verheijen. 



Geen opmerkingen: